השפעת פלואוריד על בלוטת התריס: האם אנחנו מזיקים לעצמנו בלי לדעת?

השפעת פלואוריד על בלוטת התריס: האם אנחנו מזיקים לעצמנו בלי לדעת?

Ozone Pharm

דמיינו מצב שבו אתם סובלים מעייפות מתמשכת, מתקשים לרדת במשקל, או מתמודדים עם נשירת שיער משמעותית. רובנו נחשוב על סטרס, גנטיקה או תזונה, אבל מה אם הסיבה נמצאת דווקא במים שאתם שותים ובמשחת השיניים שלכם? מחקרים מצביעים על קשר אפשרי בין פלואוריד לבין שיבושים בפעילות בלוטת התריס הבלוטה שאחראית על חילוף החומרים והאיזון ההורמונלי בגוף.

איך פלואוריד משפיע על בלוטת התריס?

פלואוריד, שנמצא במי השתייה שלנו ובמוצרי היגיינת הפה, מתחרה עם היוד חומר החיוני לפעילות תקינה של בלוטת התריס. מחקרים מראים כי חשיפה ממושכת לפלואוריד עלולה לדכא את ייצור הורמוני התריס, להוביל להאטת חילוף החומרים ולגרום למגוון בעיות בריאותיות.

-דו"ח המועצה הלאומית למחקר בארה"ב (NRC, 2006) מחקר רחב-היקף מצא כי פלואוריד עלול לשבש את תפקוד בלוטת התריס, במיוחד אצל אנשים עם מחסור ביוד. המשמעות היא שאצל חלק מהאוכלוסייה, חשיפה ממושכת לפלואוריד עשויה להוביל לתת-פעילות של בלוטת התריס.

- מחקר שנערך באנגליה (Peckham et al., 2015)  מחקר שהתבצע באנגליה הראה כי אזורים עם מים המכילים רמות גבוהות של פלואוריד דיווחו על שיעורים גבוהים משמעותית של תת-פעילות בלוטת התריס. כלומר, אנשים שצרכו מים עתירי פלואוריד נטו יותר לסבול מעייפות, עלייה במשקל ובעיות מטבוליות.

- פלואוריד שימש בעבר לטיפול רפואי בתת-פעילות יתר של בלוטת התריס עובדה מפתיעה היא שבעבר נעשה שימוש רפואי בפלואוריד להפחתת פעילות בלוטת התריס אצל חולים שסבלו מהיפרתירואידיזם (פעילות יתר של הבלוטה). אם חומר זה שימש באופן רפואי לדיכוי הורמוני התריס, מדוע הוא עדיין נמצא במערכת השתייה שלנו?

איך זה משפיע עלינו?

  1. פלואוריד פוגע בספיגת היוד הגוף זקוק ליוד כדי לייצר את הורמוני התריס, אך פלואוריד עלול לחסום את יכולתו של הגוף להשתמש בו.
  2. האטת חילוף החומרים מחסור בהורמוני התריס מוביל להאטה כללית בפעילות הגוף, מה שגורם לעייפות, השמנה, ותחושת חוסר אנרגיה.
  3. השלכות בריאותיות רחבות אנשים שנחשפים לרמות גבוהות של פלואוריד סובלים יותר מהפרעות מטבוליות, בעיות שינה, ובעיות עור ושיער.

החדשות הטובות הן שניתן לצמצם את החשיפה לפלואוריד על ידי אימוץ הרגלים מודעים יותר. שימוש במסנני מים המפחיתים פלואוריד, בחירה במשחות שיניים ללא פלואוריד, ובדיקת מקורות הפלואוריד בתזונה שלנו הם צעדים ראשוניים. בנוסף, פתרונות חדשניים לבריאות השיניים כמו אוזון וטכנולוגיה פוטואלקטרית מאפשרים ניקוי יסודי ואפקטיבי של השיניים ללא צורך בפלואוריד או חומרים שעלולים להזיק לבריאות.
במקום להסתמך על חומרים כימיים, ניתן לאמץ פתרונות טבעיים ומתקדמים לשמירה על היגיינת הפה והבריאות הכללית.

חזור למאמרים ומחקרים